Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest

Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig. De exploitant van de nutsvoorzieningen op het park, waaronder o.a. diverse waterstromen, benaderde Logisticon. Voordat een full scale implementatie wordt gerealiseerd, wil de klant graag een mobiele containerized oplossing testen.

Het voedingswater is oppervlaktewater afkomstig uit de nabijgelegen rivier. De klant heeft al ervaring met het filteren van dit water door middel van ultrafiltratie en wilde een pilot programma starten met de containerized installaties van Logisticon. Logisticon leverde voor deze pilot een UF2880, die binnen een week geïnstalleerd en in bedrijf is genomen. De pilot loopt parallel aan de bestaande waterbehandelingsinstallatie en het geproduceerde water wordt in productie gebruikt.

De voordelen van de containerized UF-installaties van Logisticon zijn talrijk:

  • Compact
  • Makkelijk te transporteren
  • CIP-voorzieningen aan boord
  • Compleet op afstand bestuurbaar
  • Plug & play
  • Voor korte en langere tijd te huur

Meer weten over de ultrafiltratieinstallaties of mobiele vloot van Logisticon? Neem contact op met Logisticon’s waterspecialisten via water@logisticon.com of +31184608260.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Pilot van Logisticon bij USG succesvol afgesloten
USG is een utility bedrijf dat verantwoordelijk is voor de inkoop, productie, distributie en verkoop van onder andere geflocculeerd kanaalwater aan het gehele industrieterrein Chemelot in Geleen.
Lees meer
Logisticon neemt leerlingen mee in de wereld van techniek
Op woensdag 17 april opende Logisticon haar deuren voor enthousiaste groep 7 leerlingen van vijf basisscholen uit Groot-Ammers, Nieuwpoort/Langerak en Streefkerk.
Lees meer
Kwaliteit drinkwater Zweedse gemeente veiliggesteld
Eind 2023 klopte een Zweedse drinkwatervoorziening, verantwoordelijk voor het drinkwater van een grote gemeente, bij Ramson AB aan, Logisticon's partner in Zweden. In de drinkwaterbron had een bacterie uitbraak plaatsgevonden.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.