Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Olie/water scheiding
Olie/water scheiding

Olie-waterafscheiders worden gebruikt voor de afscheiding van niet geëmulgeerde oliën of slecht oplosbare koolwaterstoffen uit (afval) water.

Door het plaatsen van een aantal stromingschotten is een olie-waterafscheider verdeeld in meerdere compartimenten. In het eerste compartiment zullen grove bezinkbare delen kunnen neerslaan (onder andere zand). In het volgende compartiment zal een drijflaag met olie ontstaan door het natuurlijke opdrijven (flotatie) van de olie. Voor het aflaten van deze opdrijvende olie is een instelbare scimmergoot voorzien. Het verwijderingsrendement is sterk afhankelijk van de influent concentraties en soort olie. Via een duikschot kan het gereinigde water worden afgevoerd.

Optioneel kan een coalescentiefilter worden voorzien. Hiermee wordt een groot specifiek oppervlak aangebracht. Kleine olie deeltjes die eerst niet natuurlijk willen opdrijven zullen samenklitten tot grotere deeltjes en zo gaan opdrijven. Hiermee kan een groter rendement worden behaald voor de verwijdering van deze koolwaterstoffen.

Logisticon zet haar olie-water afscheiders breed in, in verschillend grond- en afvalwaterprojecten.

MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.