Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Metaal & mijnbouw
Metaal & mijnbouw

De winning, productie en verwerking van erts en metalen kenmerken zich door continue karakter en hoge watervraag voor uiteenlopende doeleinden. Denk aan koelwater, demiwater voor stoomproductie en proceswater. Naast de vraag naar hoogwaardig proces- en demiwater is het zuiveren, polishen en duurzaam hergebruik van afvalwater natuurlijk net zo belangrijk.

Al jaren is Logisticon een betrouwbare partner voor de metaalindustrie en levert slimme en mobiele oplossingen met de focus op waterkwaliteit, -kwantiteit en bedrijfszekerheid. Daarnaast heeft de metaalindustrie ook behoefte aan grote hoeveelheden koelwater en alternatieve bronnen. Het is belangrijk om per applicatie de juiste samenstelling van proceswater te selecteren en produceren. Het juiste water op de juiste plaats zorgt dus voor een TCO besparing en een besparing op gebruik van chemicaliën en energie. 

Logisticon levert hoogwaardige en volledig geautomatiseerde plug & play installaties, conform de nieuwste technologieën. Continue beschikbaarheid, permanente 24/7 controle en procestechnologische ondersteuning zijn enkele slimme oplossingen die Logisticon kan bieden aan deze veeleisende industrie. Tevens beschikt Logisticon over slimme verhuuroplossingen, inzetbaar (kort of langdurig) vanuit haar verhuurvloot om de industrie met raad en daad te ondersteunen bij productie uitbreiding, calamiteiten, seizoen pieken of turnarounds.

Alle Case Studies
Gerelateerde Case Studies
Alle Case Studies
Proceswater productie Franse staalproducent
Een Franse staalproducent maakte gebruik van een oude en gedecentraliseerde proceswater plant. Ten tijde van slecht weer was de troebelheid van het voedingswater (oppervlaktewater) te hoog en werd om problemen…
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.