Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Wie is
Wie is

Eén team, één passie: klanten langdurig ondersteunen met slimme en duurzame wateroplossingen. MAKING WATER WORK  

Waarom kiezen voor Logisticon?

Eén helder antwoord: al 35 jaar het juiste antwoord op werkelijk alle waterbehandelingsvraagstukken onder één dak. Dat geldt zowel bij de bereiding van drink- en proceswater als bij de zuivering van communaal en industrieel afvalwater. Waarbij u de keuze heeft uit een (semi)permanente, mobiele dan wel pilot-oplossing, in de vorm van koop, lease, huur of outsourcing voor een volledige ontzorging. Bij elke installatie werkt u direct samen met de bron. Want zowel het ontwerp, de engineering als de bouw worden geheel vanuit de eigen locatie gerealiseerd. Hierdoor hoeft Logisticon niet op anderen te vertrouwen … en kunt u volledig op Logisticon vertrouwen.

Kernwaarden? Klantgericht, deskundig, eerlijk

Het lijken zulke eenvoudige woorden om te benoemen waar een bedrijf voor staat. Maar de context van deze woorden zitten bij de mensen van Logisticon diep in hun DNA verweven. Vanuit de Hollandse nuchterheid zeggen waar het op staat, oprecht en met de intentie dat de opdrachtgever er daadwerkelijk beter van wordt. Wellicht de reden dat Logisticon sinds de oprichting in 1988 door 3 pioniers, inmiddels zelfstandig autonoom is gegroeid naar ca. 100 medewerkers. Dat lukt alleen als opdrachtgevers ondervinden dat oplossingen wérken, dat het advies klopt en dat er een eerlijke prijs voor het werk wordt gevraagd.

Herkent u zich in deze manier van denken en werken? Dan staat de deur wagenwijd open, voor zowel ú als mogelijk nieuwe opdrachtgever als voor u als mogelijke nieuwe medewerk(st)er.

Duurzaam ondernemen in zijn zuiverste vorm

Wanneer u een relatie zoekt met een bedrijf waar een evenwichtige balans tussen milieu, financiën en sociaal welzijn de boventoon voert, dan zult u zich bij de duurzame filosofie en aanpak van Logisticon Water Treatment & Logisticon Verhuur prima thuis voelen. Het streven naar een minimale of zelfs volledig neutrale milieu-impact en circulair denken staat namelijk centraal binnen de gehele organisatie.

Zo is de waarborging voor milieuzorg en duurzaamheid verankerd in de meest recente normen ISO9001, ISO14001 en VCA**. Het bedrijfspand is na een grote verbouwing compleet van het gas af en is alle verlichting vervangen door led. Een groot deel van de elektriciteitsvraag wordt gegenereerd door ruim 1.000 geinstalleerde zonnepanelen, wat gezamenlijk resulteert in een A++++ energielabel op het kantoor. Daarnaast is er fors geïnvesteerd in een eigen rvs-beitserij, waarmee het transport van en naar externe toeleveranciers sterk wordt gereduceerd. Vanaf medio 2022 bestelt Logisticon ook alleen nog maar elektrisch aangedreven personenauto’s.

Bovendien wordt veel equipment vóóraf in de eigen werkplaats (nat) getest, om verrassingen tijdens de installatie te voorkomen. De waterzuiveringsoplossingen van Logisticon zijn steeds meer gericht op waterhergebruik, verlaging van de lozing van vervuilende stoffen in het milieu en de vermindering van chemicaliën en energieverbruik. Echter, op het terrein van duurzaamheid ben je nooit klaar.

Daarom wordt er nu samen met klanten en leveranciers gewerkt aan een verdere optimalisatie van het Cradle-to-Cradle proces. Hoe kunnen herbruikbare stoffen en materialen de functionaliteit van installaties verbeteren? Zeker met het oog op het eind van de technische levensduur van een installatie.

Logisticon ziet het als een uitdaging om in een relatief statische markt deze nieuwe ontwikkelingen een impuls te laten zijn voor nóg duurzamere projecten.

MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.